dinsdag 29 januari 2013

Versjes en rijmpjes.


Wie kan ze zich nog herinneren, die versjes en rijmpjes die opgezegd werden als vader, moeder of grootouders jarig waren? Ik vond er van de week 2. Een uit 1942 die door kennissen van mijn ouders is gezegd en gegeven toen mijn grote broer 1 jaar werd, En een die ik opgezegd heb bij de verjaardag van mijn vader toen ik 5 jaar was. Waarschijnlijk heeft mijn zus het geschreven en geholpen met het onthouden en opzeggen van het vers.
De eerste luid als volgt. 6 nov. 1942 Bussum. 1 Wel mij kleine lieve Fritsje. Wat een feestje wat een pretje. Omdat je vandaag verjaard. Ja je bent het dubbel waard. 2 Al een jaar nu het zijn geen grapjes. Je bent ook zoo flink en knapjes. Eten doe je haast als ik. Daarom ben je zoo danig dik. 3 Nu kom ik je een handje geven. Voor en lang en gelukkig leven. Heil en Zegen Fritsje lief. Lach nu even alstublieft. Familie Bijlard.
De 2e luid als volgt: Lieve Papa Ik kon vannacht niet slapen. Ik was zo blij, zo blij. Geen mooier dag in 't hele jaar. Dan papa's feest getij. Hier ben ik met mijn wensjes. Ze zijn als ik maar klein. Toch zult U met uw kleine meid. Wel heel tevreden zijn. Ik wens U Jesus zegen. Op alles wat U doet. Wat dunkt U lieve papalief. Vind U zo'n wens niet goed.

maandag 28 januari 2013

Klasse foto's van de jaren 20 en 50 van de vorige eeuw.


Oude klassen foto's, veel verschil was er niet in de loop van 35 jaar waar ook nog een wereldoorlog in zat. De kleding is veranderd, maar nog wel meisjes bij de meisjes en de jongens bij de jongens
De kasse foto van mijn moeder en haar zuster zij zitten op de 4e rij en het is ca 1922. De school is de Mariaschool in Bussum waar ik later ook naar toe ging.
De klasse foto van mijn vader in Amsterdam zo rond de jaren 20 van de vorige eeuw.
De klasse foto van mijn zuster ook de Mariaschool in Bussum maar nu rond 1948.
En tot slot mijn klassefoto van de 3e klas. Dit was mijn 2e lagereschool en dat was de St Jozefschool in Berkel-Enschot.ca 1953