zondag 22 maart 2015

Willem Smit.

Willem Smit, niet bepaald een specifieke naam, maar het kon nog algemener natuurlijk bv Jan Jansen. Willem is mijn oudouder zoals dat heet. de volgorde daarin is vader (Jacobus Johannes), grootvader (Antoon Marie), overgrootvader (Willem), betovergrootvader (Antonie Josephus), oudouder (Willem). De eerste keer dat ik Willem tegenkom verblijft hij in Deventer. Hij is dan in het leger van Generaal-majoor Godin (Gerard)

Willem trouwt in Deventer op 7 mei 1780 met Franceina Heidemans. Francina is gereformeerd gedoopt op 15 december 1756 als dochter van Antonij Heidemans en Anna Catrina Venerik (Venig), In de huwelijksakte staat dat Willem Roomsch is en Francina Gereformeerd en was het even puzzelen waar ze waren gebleven, Het eerste kind van Willen en Francina word in Amersfoort geboren, Dit heb ik met hulp gevonden. Het is een zoontje dat de naam Johannes krijgt, Deze Johannes heb ik niet meer terug gevonden. Ze zijn echter niet echt lang in Amersfoort gebleven, het leger trekt verder nu richting Bergen op Zoom, Johannes kan natuurlijk onderweg overleden zijn, dus ergens tussen Amersfoort en Bergen op Zoom. Wel word in Bergen op Zoom hun 2e zoon geboren Anthonie Josephus op 23 augustus 1783 rooms-katholiek gedoopt. In  deze doop inschrijving word gelukkig vermeld waar de ouders oorspronkelijk vandaan kwamen Willem komt uit Langendernbach. Dit ligt in de Duitse gemeente Dornberg, deelstaat Hessen. En Francina uit Deventer.
Voor wat informatie over Langendernbach zie  http://mapcarta.com/18107908  


Doopakte van Anthonie Josephus in Bergen op Zoom.

Deventer rond 1650 


Langendernbach deelstaat Hessen

Volgende zoektocht is naar hoe het regiment van Godin is getrokken. 

Een klein stukje weet ik al. Omtrent april ging he 1e en 2e battalion va Godin van Sluis in Vlaanderen naar Deventer. Het 1e battalion vertrok begin november 1780 naar Utrecht 

Een reactie posten