woensdag 27 maart 2013

Een dodelijke val.


Hoe dodelijk kan je vallen van een hooiwagen?
Aardswoud begraafboek 1784. Op den 10e julij is beluijd Klaas Koppes en den 14 dito in de kerk begraven. Acte drie gulden vertoond.
NB. Deze Klaas Koppes oud zijnde 23 jaar, was als boerenknegt woonende bij Dirk Claasz Koorn, en op Saterdag den 10 julij met Pieter Houtkoper aan ’t hooij rijden zijnde, had het ongeluk om van ’t voer hooij dat op de waagen was af te vallen, en in een hooijvork die mede van de waagen viel te vallen, zoo dat hij reets dood was eer hij in ’t huijs bij Dirk Coorn wierd gebragt.

4 opmerkingen:

Peter zei

Een speld in een hooiberg vind je eerder...

lenhoha zei

Elke keer ben ik weer benieuwd wat je nu weer gevonden hebt, dit verhaaltje is er weer zo eentje. Enne... zo'n hooivork is echt super scherp, maar wel toevallig dat ze beiden tegelijk van de hooiwagen af rollen en nog toevalliger dat je er op beland met de dood tot gevolg.
Het kan verkeren...

groetjes Lenie

Ineke Smit zei

Ja in deze tijd had hij het waarschijnlijk overleefd, Je laat zo iemand liggen belt 112 en er komt een ambulance en een traumahelikopter gelijk bloedtransfusies ed. Nu hebben ze hem vervoerd naar de boerderij. Hoe? Waarschijnlijk op de hooiwagen gelegd. Hobbel de hobbel en dan mag je hopen dat ze de hooivork hebben laten zitten, hij zal dus wel dood gebloed zijn.

Joan Bos zei

Mooi verhaal, Ineke!